Hírek - 2016.05.07

A mai hírekben olvashattok a Mistique karakterének új megformálójáról, az Inferno érkező első képsorairól, valamint a Zűr az űrben tervezett folytatásáról.

Bárkiből lehet bármi. Az X-Men világában a mutánsok mindig újra bebizonyítják, hogy végtelenek a lehetőségeik: a sorozat legújabb, valószínűleg eddig leglátványosabb része, az X-Men – Apokalipszis (X-Men: Apocalypse, hazai bemutató: május 19.) is erről szól. A benne sok ezer év alvás után felébredő főgonosz, Apokalipszis éppen onnan szerzi az erejét, hogy számtalan mutáns testében élt már: és mindegyik különleges képességét magával vitte; de sok más X-harcos is szabadon váltogatja a testét, a megjelenését vagy tűnik el teljesen szem elől, ha úgy akarja.

És még bőven van lehetőség. Az előző X professzor, Patrick Stewart legalább is így látja. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy megbeszélte Bryan Singer sorozatalapító/rendezővel: ha kell beugrik Mystique helyére.

A legújabb filmben az alakváltó Mystique a korábbiaknál is fontosabb szerepet alakít. Jennifer Lawrence alakítja: néha szőke huszonéves nő, néha kissé pikkelyes, meztelen kék jelenség formájában.

Most még jó Jennifer Lawrence, és nem állítom, hogy kellemetlen őt nézni, de lehet, hogy az új részre már túl sokat kérne – mondta Patrick Stewart. – Szóval, jó, ha Bryan tudja: készen állak. Vállalom, hogy kékre fessenek, szívesen játszom meztelenül, és szerintem, a világ is kíváncsi rám mint Mystique-re. Ha hívnak, jövök.

 

 

A Milken Institute Global Conference nagy kérdésekre keresi a fontos válaszokat. Előadói Al Gore-tól Kobe Bryant-ig korunk legégetőbb problémáit próbálják magyarázni vagy megoldani a gazdaságból, iparból, szórakoztatóiparból szerzett tapasztalataik segítségével. A hét elején a Beverly Hills-i Hiltonban tartott konferencián a résztvevők valószínűleg nemcsak okulni, hanem szórakozni is akartak: a legnagyobb érdeklődést ugyanis Tom Hanks és producer-barátja, Brian Grazer beszélgetése keltette. Nem is csoda. A színész és a producer pályája csak az USA-ban összesen 8.5 milliárd dollár bevételt hozott, és már hat filmet csináltak közösen: a legújabb Dan Brown sztáríró regényéből készült. Az Inferno (Inferno, hazai bemutató: 2016 októberében) – ahogy A Da Vinci-kód is – nyomozni küldi Hankst, aki apró jelek dekódolásával próbál megállítani egy az egész világra veszélyes vírust.

A film nagy kérdése az – mondta Tom Hanks a nyilvános beszélgetésen–, hogy létezik-e a pokol, vagy az ember csinálja magának. A pokol talán csak egy lelkiállapot.

A beszámolók szerint Hanks laza volt és jó kedvű, de az Inferno meglepetéseit igyekezett megtartani magának. Az eseményen először mutattak be nyilvánosan részletek a készülő filmből. Az exkluzív képsorok között volt egy, amikor egy kastélyterembe minden ajtón keresztül vér ömlik be – a sztár pedig nem volt hajlandó elárulni, álomjelenet-e ez vagy valóság.

 

 

Michael Jordan-nek egy méltó utódja van: LeBron James. Ezt eddig a pályán bizonyította, de hamarosan remélhetőleg a kamerák előtt is fogja. 1996-ban a Zűr az űrben (Space Jam) főszerepét Jordan és Tapsi Hapsi, Dodó kacsa, a tasmán ördög meg a többi rajzolt haverjuk játszotta. Most úgy tűnik, elkészülhet a folytatás, és a főszerepet a Cleveland Cavaliers 203 centis játékosa vállalja. A pletyka már kering a neten egy ideje, de most a Hollywood Reporter újabb részletet tudott meg, amely azt bizonyítja, hogy igaz a hír.

A tervek szerint Justin Lin fogja irányítani színészek és animált szereplők közös kergetőzését. A rendező eddigi munkáiban bebizonyította már, hogy bírja a tempót: ő forgatta a Halálos iramban négy részét és a legújabb Star Treket is.

Ha minden igaz, még az idén elkészülhet az új Zűr az űrben forgatókönyve, és azután LeBron James új szakmát tanulhat: egy félig animációs vígjáték főszereplője lesz.