Madárpremier – Piros a szőnyegen

Új fogalom a mozis világban: a vörös szőnyeges gálaesemények mellett már van Piros szőnyeges nap is – persze, leginkább ott, ahol az Angry Bird – A film felbukkan.

A világhírű digitális játékból családoknak és fiatal felnőtteknek szóló, nagy vicces animációs film lett (és valószínűleg lesz is még folytatása). A film főhőse pedig Piros, a sűrű szemöldökű és agresszív madár, aki a történet szerint egyedül kezd gyanakodni, amikor a Madár-szigeten addig sosem látott, furcsa lények vetnek horgonyt: a malacok.

 

 

A Columbia Pictures és a Rovio Animation úgy ünnepli 3D filmjének közelgő bemutatóját, hogy Montenegrótól Nigériáig 34 országban 42 helyszínen egyszerre szervezi meg Piros szőnyeges napját. A Los Angeles-i premieren az eredeti hangok emelik az esemény fényét: Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph és Bill Hader is ott lesz. Az Angry Birds-filmet a jövő héten 42 nyelven mutatják be világszerte– a magyar változatban Piros Nagy Ervin, a malac király Kálloy Molnár Péter hangján szólal meg, és a kiváló szinkrongárdában néhány meglepetés is fészket rakott: szerepet vállalt „Madár” Erdei Zsolt és Szirmai Gergely YouTuber is.

 

 

A nemzetközi premierdömpingben persze Magyarország is részt vesz: az itthoni eseményen a számtalan sztárvendég mellett trükkös fotózás, ajándékeső és madaras arcfestés is színesíti az eseményt.