Kvelertak - Nattesferd lemezbemutató

A legjobb Turbonegro- és Hellacopters - hagyományokat ápoló norvég Kvelertak első lemezével egyenesen belekatapultált a világhírbe.

Idén májusban harmadik, hatalmas riffekkel ellátott, norvégul elhörgött metál slágerekkel megpakolt nagylemezét jelenteti. A hatfős stavangeri brigád ennek turnéján érkezik az A38-ra, hogy két évvel ezelőtti koncertjéhez hasonlóan megrengesse a hajót.

Manapság már a "norvég metál" alapvető hivatkozási pont, kábé annyira, mint a "brit tudósok", és ennek megkerülhetetlen (egyben talán leghíresebb) képviselője a stavangeri Kvelertak. A hattagú, klasszikusan háromgitáros felállásban játszó Kvelertak már 2010-es első lemezével learatta a színteret.


Ez a Turbonegro- és Hellacopters-hagyományokat nagyszerűen ápoló, gigantikus rock'n'roll riffekkel operáló, black metált és stonert keverő zenekar egy pillanat alatt lett Európa egyik legnépszerűbb metál bandája. A lemez, amelynek a

Converge-gitáros Kurt Ballou volt a producere, egy pillanat alatt az eladási listák élére katapultált. Az év végén a hanglemezkiadók nemzetközi szövetségének díját Dave Grohl adta át a Kvelertak tagjainak, és jóformán minden magazin az egekbe magasztalta az albumot, nem egyszer "a valaha volt legjobb norvég debütlemeznek" nevezve azt.

 

Az együttesre le is csapott a műfaj egyik legjobb kiadója, a Roadrunners, közben meg turnézott az Anthrax-szel, a Slayerrel, a Metallicával, a Kisszel, a Mastodonnal meg még ezernyi más nagy névvel.

 

 

A Kvelertak május 22-én jelenteti meg harmadik albumát, melynek Nattesferd lesz a címe. A Rolling Stone egyenesen beválogatta 2016 legjobban várt lemezei közé, és az előzetesekből és beharangozó dalokból kiderül, hogy az együttes ott folytatja, ahol az előző albumon abbahagyta: hatalmas riffekkel ellátott, norvégul elhörgött metál slágerekkel. A Kvelertak nem először jár az A38 Hajón, és biztosan komolyan megrengeti majd az A38-at.